Ja ik doe mee

12 juni 2013 - Onder de aansprekende leus "Ja, ik doe mee!", doet Museum Tromp's Huys een beroep op de betrokkenheid van de vrienden van het museum. Door middel van crowdfunding wil het museum geld inzamelen om een schilderij te kopen van Roos Schuring.

Het betreffende schilderij maakt onderdeel uit van de huidige tentoonstelling ‘Vlieland op z’n breedst’, waarin panoramaschilderijen worden getoond die vorig jaar vanaf de zeesleper Holland van de Vlielandse kust zijn gemaakt.  Het schilderij van Roos Schuring, getiteld ‘Kust van Noordoost Vlieland, 53˚18’40’’N-05˚00’06’’O’, valt op te midden van de andere panoramaschilderijen. Het is een zeer krachtig gecomponeerd werk en het brengt Vlieland fraai in beeld.

Stichting Museum Tromp's Huys heeft niet alleen veel schilderijen van rond 1900 in de collectie, de stichting verzamelt ook werk van hedendaagse kunstenaars. Met deze verzameling wil de stichting laten zien welke creativiteit het eiland los maakt. De verzameling is een soort beeldende geschiedschrijving. 

Wilt u Museum Tromp’s Huys meehelpen om het panoramaschilderij van Roos Schuring - met de o, zo herkenbare vuurtoren of 'kabouter' - te kopen? Doe dan mee en zeg: "Ja, ik doe mee! Ik maak mijn bijdrage over op 138545812 t.n.v. Museum Tromp’s Huys o.v.v. panorama en mijn gewenste naamsvermelding*." Het schilderij kost € 4950,=. 

*Als u € 100,= of meer overmaakt, dan wordt uw naam bij het schilderij vermeld onder de door u vermelde naam. Wenst u geen naamsvermelding, geef dan geen naam op. Mocht onverhoopt de koopprijs niet worden gehaald, dan krijgt u uw bijdrage teruggestort. Mag in dat geval echter uw bijdrage worden gebruikt om een andere aankoop te bekostigen, dan kunt u dat aangeven door i.p.v. panorama uw bijdrage te doen o.v.v. donatie. 

Uw bijdrage is aftrekbaar van de belastingen. Museum Tromp's Huys is een instelling met een ANBI-status. Check de status hier(opent in nieuwe tab).

Bij voorbaat dank voor uw gulle bijdrage!