Museum verwelkomt 5555ste bezoeker

Museum verwelkomt 5555ste bezoeker

Hoogste aantal bezoekers sinds jubileumjaar in 2010*

23-12-2014 Vanaf zaterdag 20 december begon de baliemedewerkster nerveus te worden; de teller stond op ruim 5500. Voor de 5555ste bezoeker had het museum dit jaar een verrassing in petto. Dinsdagmiddag was het zover. Met z’n vieren kwamen Sija van de Minkelis, Sarah Boyle, Mirjam van Meeuwen en Gerlanda van de Vendel (VLNR) uit Amersfoort en Amsterdam binnen. Gezamenlijk namen zij van de beheerder Elsje de Ruijter de felicitaties in ontvangst.Sinds 2010, waarin 6569 bezoekers het museum wisten te vinden, waren er niet zoveel mensen binnen de deuren van Museum Tromp’s Huys geweest (zie tabel). In 2010 werd het 60-jarig jubileum van het museum gevierd. Er waren allerlei activiteiten op het eiland en in het museum was een heel bijzondere tentoonstelling met werken van Hendrik Willem Mesdag en zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten.
Bezoekers weten anno 2014 het museum goed te vinden, mogen we concluderen, en te waarderen! Een willekeurige greep uit het gastenboek, de pagina van 31 juli 2014:

“Erg leuk museum vooral het fregat van willem de vlamingh was erg mooi. mooie schilderijen. En ook een leuke speurtocht.” (Michiel 9 jaar).
“Tromp’s huys is een juweeltje. Wees er zuinig op. Dank en respekt voor uw inzet!” (Karel (…) uit Amsterdam).
“Fijn om hier ‘wijzer’ te worden over geschiedenis en cultuur van Vlieland” (Petra).
“Leuk om het museum eens te zien! Lang geleden!” (Gert, Groningen).
“Het was een heel interessant bezoekje! Wat was Betzy een bijzondere vrouw.” (fam. Hartman-Poot)
“Heel hartelijk dank voor de leuke rondleiding” (Els en Vera, Leusden).

De vier dames ontvingen uit handen van baliemedewerkster Agnes Nagtzaam vier toegangsbewijzen voor het museum en zij mochten ter waarde van (5 + 5 + 5 + 5 =) € 20,00 besteden in de museumwinkel. De reactie van één van hen: “O, die toegangsbewijzen kan ik meteen volgende week weer gebruiken, want dan  kom ik met mijn nichtje naar het museum.”

* Op 29 december 2014 stond de teller op 5619.