Uw lege cartridges zijn geld waard!

Museum Tromp’s Huys inzamelpunt voor cartridges en mobiele telefoons op Vlieland

1 april 2015 - Lege cartridges kunnen opnieuw worden gebruikt. Ze zijn daarom geld waard. Museum Tromp’s Huys is het eerste inzamelpunt voor lege inkt- en tonercartridges op Vlieland. Tevens kunt u hier uw gebruikte mobiele telefoons kwijt. De cartridges en telefoons worden opgehaald door het bedrijf Eeko uit Deventer. Voor al het materiaal dat opnieuw gebruikt kan worden, krijgt het museum een vergoeding.

Aarzel dus niet langer en lever vanaf nu al uw cartridges en oude mobiele telefoons in bij het museum! U vindt de box in de museumwinkel.


Onder de slogan “Geef kleur aan het milieu” stimuleert Eeko tot milieubewust handelen, specifiek door lege cartridges en gebruikte mobieltjes in te zamelen. Deze komen dan niet terecht op de afvalberg, maar worden gerecycled en krijgen zo een tweede leven. In 2014 heeft het bedrijf op deze manier ruim 600 zeecontainers hoogwaardig materiaal van de afvalberg gered!

Wél in de box:
Lege cartridges van alle typen printers, vooral Hewlett Packard, Canon, Lexmark, Panasonic, Samsung, Dell, Brother;
Gebruikte telefoons van alle merken, vooral Apple, Blackberry, Sony, HTC, LG, Nokia, Samsung, Acer Liquid, Huwawei, Alcatel en Wiko.

Níet in de box:
Batterijen, inktlinten, medicijnen, chemisch afval.