Derde editie muziekfestival ‘Achter Diek’

Herinneringen aan vroeger in een prachtige tuin

Op zondag 16 juli vindt alweer de derde editie van het festival Achter Diek plaats. De initiatiefnemers Marian Woestenburg en Elsje de Ruijter hebben inmiddels voldoende bewezen een leuk festival te kunnen neerzetten in Betzy’s Tuun, de tuin van Museum Tromp’s Huys. Er is door Marian weer een gevarieerd programma samengesteld. De programmering staat dit jaar in het teken van ‘herinneringen aan vroeger’.  Aanleiding vormt de tentoonstelling Portret van Vlieland in Museum Tromp’s Huys, waar 70-plussers herinneringen ophalen aan vroeger.

Samen zingen maakt blij!

Tijdens deze derde editie van Achter Diek vinden optredens plaats van Easy & Free, Reuring, het Vlielander Zeemanskoor, Selkie en Drijfhout. Als intermezzo zal de schrijver Jan Willem Zwier voorlezen uit zijn verhalen over de Wadden en Vlieland. Het festival wordt dit jaar afgesloten met een samenzang met het publiek o.l.v. Suus Soolsma, de vermaarde dirigent van het Zeemanskoor (zie foto). Het muziekfestival vindt plaats in Betzy’s Tuun, de tuin achter het museum. Op het grasveld bij de dijk zullen kraampjes staan met eilander producten. Vrijwilligers van de Ambachten laten zien hoe ze spinnen en matten maken. Er worden oesters en haringen verkocht door Gerrit de Oesterman, er wordt vis gerookt door Vincent Kikstra en voor een drankje kun je terecht bij de museumbar, bemand door vrijwilligers.

De tuin

Ook de tuin wordt onderhouden met vrijwilligers. Om hem helemaal klaar te maken voor het festival, wordt op zaterdag 15 juli een tuinmiddag georganiseerd. Je bent tussen 14.00 en 16.00 uur welkom om te helpen wieden, opbinden en snoeien. Het museum zorgt voor thee, koffie, limonade en iets lekkers.
Het festival is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van o.a.: Spar Mulder, Bakkerij Westers, Kampeerterrein Stortemelk, Harry Jurjens, Dam 20, gemeente Vlieland, de vrijwilligers en de belangeloze inzet van alle deelnemers.

Zaterdag 15 juli Tuinmiddag

14.00-16.00 uur
Gratis limonade, thee, koffie, lekkers

Zondag 16 juli Achter Diek

Tuin Museum Tromp’s Huys
13.00 – 19.00 uur
Vrij entree
Muntverkoop
Hapjes, fris, bier en wijn
Diverse kramen

Programma

12.45 uur:         Elsje opent
12.58 uur        Marian kondigt Reuring aan
13.00 uur        Reuring
13.25 uur        Drijfhout
13.50 uur        Easy and Free
14.15 uur        Selkie
14.40 uur        Het Vlielander Zeemanskoor
Intermezzo met Jan Willem Zwier die voorleest uit zijn eigen werk over de Wadden/Vlieland. Zwier zal ook zijn boeken verkopen en signeren.
15.05 uur        Drijfhout
15.30 uur        Easy and Free
15.55 uur        Selkie
16.20 uur        Reuring
16.45 uur        Het Vlielander Zeemanskoor
17.30 uur        Samenzang in de finale