Open Monumentendag Vlieland

Museum en Oude Raadhuis geopend met activiteiten

6 september 2017 - Op 9 september, tijdens de Open Monumentendagen, zijn het Oude Raadhuis en het Tromp’s Huys korte of langere tijd geopend voor publiek. In beide rijksmonumenten is een rondleiding. Een korte, gratis rondleiding in het Tromp’s Huys start om 15:00 uur, die in het Oude Raadhuis om 16:00 uur. Het raadhuis is alleen tijdens de rondleiding open.

Daarnaast is er van 14:00 tot 17:00 uur in Museum Tromp’s Huys Demonstratie Ambachten. Enthousiaste vrijwilligers laten zien hoe je spint, met touw mooie attributen knoopt, hoe je matten vlecht, merklappen borduurt, tasjes van kralen breit en matten spekt. Toegang tot het Oude Raadhuis is gratis, toegang tot Museum Tromp’s Huys is speciaal voor de Open Monumentendag slechts 1 euro. Museumkaart is geldig.

Museum Tromp’s Huys is altijd vrij toegankelijk voor inwoners van Vlieland. Nog tot 5 november is de tentoonstelling Portret van Vlieland te zien met portretten van 15 inwoners. De door Herman van Hoogdalem gemaakte aquarellen zijn te koop. Van de hele tentoonstelling is een usb-stick met 9 uur luisterplezier te koop.

Open monumenten

Van de overige monumenten op het eiland is op zowel zaterdag als zondag de vuurtoren geopend van 10:30 tot 14:00 uur. De reddingbootschuur, Duinkersoord 33, is zaterdag open van 10.00 tot 17:30 en zondag van 12:00 tot 16:00 uur. In Galerie de Reddingbootschuur wordt werk geëxposeerd van o.a. Frank Oosterhoff, Marjet van Veelen, Ger Lamerus en Itty Koster.
In het Armhuis, aan het Kerkplein, kun je terecht vanaf 12:00 uur. Daar wordt werk geëxposeerd van o.a Peter Petersen, Corneille en Karina Koster.