Activiteiten rond Portret van Vlieland

Herinneringen delen

3 oktober 2017 - Op de bijzondere avond Herinneringen delen in Podium Vlieland zal Herman van Hoogdalem, de schilder van de 15 portretten op de tentoonstelling Portret van Vlieland in Museum Tromp’s Huys, vertellen over zijn werk en na de pauze een aantal geportretteerden vragen hoe ze erop terugkijken.

Tijdens de avond zal Sjoerd Elsinga zorgen voor de muziek. Naast zijn bekende lied Laat me maar op Vlieland zijn, zal hij ook een paar meezingers ten gehore brengen. Er zal een korte voorvertoning zijn van een aflevering uit Gezichten van dementie, een tentoonstelling die waarschijnlijk in 2019 naar Vlieland komt. Ook zal Gerda Posthumus vertellen hoe ze met Henk Veerdig een vervolg geeft aan Portret van Vlieland.

De avond wordt mede mogelijk gemaakt door Podium Vlieland en de Cultuur Historische Vereniging. De toegang kan daardoor gratis zijn. Wil je erbij zijn? Geef je dan op bij Museum Tromp’s Huys (balie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 451600). Podium Vlieland heeft maar een beperkt aantal stoelen en vol is vol!

Herinneringen delen
12 oktober
Aanvang 19:30 uur
Podium Vlieland

Workshop Portret schilderen

Op vrijdag 13 oktober geeft Herman van Hoogdalem een workshop Portret schilderen. De workshop bestaat uit twee dagdelen. De deelnemers mogen zelf kiezen in welk materiaal ze willen werken (acryl of olieverf). De deelnemers zorgen zelf voor hun materiaal. Neem vooral veel schetspapier/blokken mee. De kosten voor deze workshop zijn 50 euro. Wegens het beperkt aantal deelnemers, is opgave vooraf gewenst. Dat kan bij Museum Tromp’s Huys (balie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 451600).

Workshop Portret schilderen
13 oktober
Van 14:30-17:00 en van 19:30-22:00
Voormalige bibliotheek
Aanmelden bij Museum Tromp’s Huys