Slauerhoff wandeling

De rondleiding Slauerhoff wordt begeleid door Gerda Posthumus, eilanddichter van Vlieland. Gerda neemt u mee langs een aantal plaatsen op Vlieland die belangrijk zijn geweest in het leven van dichter, schrijver en scheepsarts Jan Jacob Slauerhoff. Gerda zal vertellen over de bezoeken van Slauerhoff aan Vlieland en voordragen uit zijn veelomvattende oeuvre. Daarnaast draagt zij gedichten van haarzelf voor. De rondleiding begint in Museum Tromp’s Huys. Van Gerda Posthumus zijn in de museumwinkel twee dichtbundels te koop.

Slauerhoff op Vlieland

Het museum heeft een kleine afdeling van het museum ingericht ter nagedachtenis aan deze beroemde Nederlander, die regelmatig op Vlieland te gast was. Jan Jacob Slauerhoff werd op 14 september 1898 in Leeuwarden geboren. Omdat hij astma had, logeerde hij vaak bij zijn oom en tante op Vlieland. Het eiland bleek een liefde voor zijn leven te zijn: regelmatig keerde hij op het eiland terug. Na zijn schooltijd studeerde hij geneeskunde in Amsterdam. Hij publiceerde zijn eerste gedichten. Toen hij zijn studie had afgerond, werkte hij als scheepsarts, onder andere op schepen van de Java-China-Japan-lijn en de Koninklijke Hollandse Lloyd. Tijdens en na zijn reizen schreef hij talloze gedichten en romans.

Informatie en reserveren

De wandeling wordt elke twee weken aangeboden, in de even weken.

Kijk in de agenda voor de data (klik in de Agenda op de tab 'Agenda' naast  'Afdrukken' om sneller te zoeken)
Donderdag van 15.00-17.00
Maximaal 15 personen, aan deze wandeling is GEEN MINIMUM aantal deelnemers gesteld!
U kunt zich opgeven aan de balie van het museum.

Kijk hier voor de tarieven
 
Ook op aanvraag voor groepen van maximaal 15 personen.

Neem voor boekingen en meer informatie contact op met de museummedewerkers: 0562-451600 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..