Achter Diek

(Film van Het Franse Gaatje door Pad van 4)

Een jaarlijks, kleinschalig en vrij toegankelijk muziektheaterfestival op Vlieland. Achter Diek is een feestje dat je niet mag missen! Initiatiefnemer Marian Woestenburg stelt elk jaar een afwisselend en leuk programma samen. Er vinden optredens plaats van muzikanten en theatermakers uit Vlieland en omstreken.

De programmering sluit aan op de grote tentoonstelling in Museum Tromp's Huys. Wie dat wil kan de tentoonstelling bekijken, want het museum is die zondag van 13.00 tot 16.00 uur geopend.

Eerder traden op: het Vlielander Zeemanskoor, Pad van Vier, Drijfhout, The Roaring Fifties, Het Scheepsfolk, Jan Wim Cupido & Friends, Hendrik Luurtsema, Erinsklep.

Met een festival als Achter Diek krijgt de tuin de functie die de initiatiefnemers van Betzy’s tuun, tuinontwerper Carien van Boxtel en museumdirecteur Elsje de Ruijter, in 2013 voor ogen stond. De tuin is altijd vrij toegankelijk. De eerste klas van het vmbo onderhoudt samen met vrijwilliger Loes Meijer de moestuin. De bloementuin, de bestrating, de fruitbomen, de heg en het gras worden onderhouden door vrijwilligers. Het staat een ieder vrij de schoffel of de snoeischaar ter hand te nemen en een bijdrage aan de tuin te leveren!

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van o.a.: Spar Mulder, Bakkerij Westers, 't Smulpunt, Kampeerterrein Stortemelk, Woesties, vrijwilligers en de belangeloze inzet van alle deelnemers.

Derde zondag in juli
Achter Diek
Tuin Museum Tromp's Huys
13.00 – 19.00 uur
Vrij entree
Hapjes, fris, bier en wijn
Diverse kramen
Muntverkoop