Museumweek: Geiten op Vlieland

10 april 2018 - De Museumvereniging organiseert in de week van 8 t/m 15 april de Nationale Museumweek. Musea presenteren in die week hun 'pronkstuk' en organiseren speciale activiteiten. Museum Tromp's Huys, lid van de vereniging, doet altijd mee met deze week.

Pronkstuk van Museum Tromp's Huys is dit jaar het schilderij van Elisabeth Sinding met de geiten in de Dorpsstraat. Daaromheen is een kleine expositie samengesteld over de geit in het beeld van Vlieland. Deze tentoonstelling zal nog tot eind mei te zien zijn.

Alleen tijdens de Museumweek, op zaterdag 14 april, vertelt tussen 16:00 en 17:00 uur Nel Cupido over hoe de geiten op Vlieland gehouden werden en over haar moeder, die de geit molk. Ook op zaterdag 14 april vertonen Vlielanders van 14.00 tot 17.00 uur hun kunsten tijdens Demonstratie Ambachten.

Toevallig of niet, wordt ook in de Museumweek uitgezonden aflevering Vlieland van de docureeks De Eilanden. In deze aflevering houdt Midas Dekkers, gezeten onder het schilderij met de geiten, zijn verhaal. Uitzending NPO2, vrijdag 13 april rond 21:00 uur.