Steun ons werk

Iets schenken of nalaten?

Vrijwilliger worden?

Stichting Museum Tromp's Huys is een instelling zonder winstoogmerk. De Stichting, statutair de rechtspersoon achter het museum, heeft als reden van bestaan o.a. het bevorderen van interesse voor de (cultuur)geschiedenis van het eiland Vlieland in het algemeen en het conserveren en tentoonstellen van objecten die te maken hebben met deze geschiedenis in het bijzonder. Het museum vormt een belangrijk onderdeel daarin.

Word vrijwilliger! | Schenken | Sponsoring | ANBI | Neeltje Katfonds

De stichting kan zijn werk doen dankzij financiële ondersteuning van de gemeente Vlieland, de Cultuurhistorische Vereniging, bedrijven, fondsen en particulieren. Ook u kan de stichting steunen. De rijksoverheid heeft dat zelfs extra aantrekkelijk gemaakt door particulieren 25% extra financieel voordeel te geven. Hieronder leest u hoe dat werkt.

Sponsors

Museum Tromp's Huys dankt de volgende sponsoren voor hun bijdragen:

Gemeente Vlieland         Afbeeldingsresultaat voor gemeente vlieland logo

Afbeeldingsresultaat voor carien van boxtel
  Afbeeldingsresultaat voor provincie fryslan png

 

Wassenbergh-Clarijs-Fontein Stichting
Stichting Herbert Duintjer
PW Janssens Friesche Stichting
Stichting Anthony Gasthuis
Stichting Ritske Boelema Gasthuis
Van Heloma Stichting
M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting
Stichting Ondersteuningsfonds Nationaal Instituut voor Scheepvaart en Scheepsbouw
Directie der Oostersche Handel en Reederijen
Firma Houter, Vlieland
Loon- en transportbedrijf Erik de Boer, Vlieland
Samenwerkende Maritieme Fondsen
Spar Mulder Vlieland
Het Posthuys Vlieland
Podium Vlieland
Rederij Doeksen

Doneer uw tijd en word vrijwilliger

Wilt u uw tijd aan ons doneren en ons steunen op een praktische manier? Dat kan! Word dan nu vrijwilliger bij Museum Tromp's Huys. Met bijna 40 vrijwilligers worden allerlei taken in het museum verricht. Vrijwilligers staan paraat om rondleidingen te geven en uitleg bij de diverse activiteiten. Ook in Betzy's Tuun, bij Demonstratie Ambachten of Praatje Film kunt u bijvoorbeeld helpen. U maakt deel uit van een gezellig en leuk team. Bent u een of meer dagdelen per maand of week beschikbaar, bent u gastvrij, enthousiast en vindt u het leuk om mensen te helpen en te woord te staan? Of bent u handig en steekt u de handen graag uit de mouwen? Dan verwelkomen wij u met plezier als een van onze vrijwilligers.

Schenken

Eenmalig schenken

Wilt u het museum steunen met een eenmalige gift? U kunt uw bijdrage aan het museum overmaken op rekening NL02 TRIO 0197 840 620 t.n.v. Stichting Museum Tromp's Huys o.v.v. STEUN. Het museum is aangemerkt als een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Uw schenking kan bij uw aangifte inkomensbelasting worden afgetrokken. Er geldt een drempel en een maximaal aftrekbaar bedrag.

Doet u een gift aan 1 of meer culturele ANBI's? Vanaf 2012 mag u, wanneer u uw aftrekpost berekent, uw gift verhogen met 25%. Per jaar is de verhoging maximaal € 1.250.

Kijk hier voor een rekenvoorbeeld.

Periodieke schenking

Een periodieke schenking in termijnen van lijfrente (minimaal vijf jaar achter elkaar een vast bedrag) is volledig aftrekbaar, een extra voordelige manier van schenken. De afspraak kan in een notariële akte worden vastgelegd of - sinds 2014 - in een schriftelijke overeenkomst tussen u en de ontvanger. De Belastingdienst heeft een formulier gemaakt dat u kunt uitprinten, invullen en naar ons op kunt sturen. Makkelijker kunnen we het niet maken!

Kijk hier voor een rekenvoorbeeld.

Nalaten

Via uw testament kunt u nalaten aan Stichting Museum Tromp's Huys. De stichting is geheel vrijgesteld van erfbelasting.

Schenken door bedrijven

Voor bedrijven bestaat er een regeling in de vennootschapsbelasting die giftenaftrek mogelijk maakt. Voor de vennootschapsbelasting geldt dat 1,5 keer het bedrag van de gedane gift in aftrek mag worden gebracht. Ook in de vennootschapsbelasting geldt dat deze extra aftrek wordt toegepast over maximaal € 5.000 van de aan culturele instellingen gedane giften.

Kijk hier voor een rekenvoorbeeld.

Talrijke sponsormogelijkheden

Het museum biedt sponsors talrijke mogelijkheden, zoals de sponsoring van een bijzondere aankoop, het jaarlijkse uitje met vrijwilligers en medewerkers of een van de thematentoonstellingen. Wij maken graag een op maat gesneden programma naar uw wensen.

Het project Portret van Vlieland (met de gelijknamige tentoonstelling in 2017) is met steun van vele donateurs tot stand gekomen. In dit crowdfundingproject is € 19.052,39 bij particulieren, bedrijven, instellingen en provincie opgehaald. Eerder al voerde het museum een succesvolle crowdfundingsactie voor de aanschaf van een schilderij: Panorama met crowdfunding aangeschaft. Dankzij deze fantastische bijdragen wordt het museum elke keer weer beter en mooier!

Heeft u interesse? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.
Wilt u liever een donatie doen?

ANBI culturele instelling

Museum Tromp's Huys is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), aangemerkt als culturele instelling. In de Geefwet is een extra giftenaftrek voor giften aan culturele instellingen opgenomen.

Voor donateurs van culturele ANBI's geldt vanaf 1 januari 2012 een extra giftenaftrek. Hierdoor worden giften aan culturele ANBI's gestimuleerd. Deze maatregel is op 20 maart 2013 goedgekeurd door de Europese Commissie. Donateurs van culturele ANBI's mogen de extra giftenaftrek toepassen met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2012.

Een gift aan een ANBI, die is aangemerkt als culturele instelling, gaat tijdelijk een extra belastingvoordeel opleveren in de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting. Het voordeel geldt zowel voor periodieke giften als voor gewone giften. Deze extra giftenaftrek kan voor het eerst worden aangegeven bij de aangifte over het belastingjaar 2012. Deze aangifte doet men in 2013.

Neeltje Kat-fonds

Op 23 januari 2015, 100 jaar na de geboortedag van Neeltje Kat, heeft het museum het Neeltje Kat fonds opgericht. De basis voor dit fonds is de nalatenschap van Neeltje Kat, die testamentair bij haar overlijden in 2004 haar geld en huis aan het museum gaf. Met dit fonds zal de cultuurhistorie van Vlieland financieel gesteund worden. U kunt uw bijdrage aan het fonds overmaken op rekening NL02 TRIO 0197 840 620 t.n.v. Stichting Museum Tromp's Huys o.v.v. NEELTJE KAT-FONDS. Voor schenkingen aan het fonds gelden dezelfde belastingvoordelen als hierboven bij 'Schenken' staan vermeld.

Heeft u vragen?

Contact

Uw steun stellen wij zeer op prijs. Klik hier om meer informatie aan te vragen.
Heeft u specifieke vragen, neem dan contact op met de interim directeur van het museum, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (0562 451600).